Muffins
Lækre muffins uden sukker og med få ingredienser.
*Glutenfrie *Laktosefrie *Sukkerfrie
French toast muffins med æble & peanutbutter

INGREDIENSER (8-10stk)
- 2 boller (blød bolle, grov bolle, krydrebolle eller 2-3 skiver sandwich brød)
- 2 æg
- 1/2 dl mælk (jeg brugte havremælk)
- 8-10 tsk creamy peanutbutter eller anden butter
- 1/2 æble (30g)
- Kanel (kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 200grader (varmluft). Skræl æble og skær i små tern (0.5x1cm). Smuldre brød eller boller i 1cm tykkelse og længde. Smør muffin silikoneforme med olie, og fordel brød eller bolle i formene (ca 1-1.5cm). Fordel æblestykker i formene på toppen af brødet. Kom 1 tsk peanutbutter på æblerne. Fordel brød eller bolle oven på peanutbutter. Pisk æg med mælk, og hæld ovenpå muffins så alt brødet bliver dækket. Pres let ned i muffins så de suger ægge-mælkemassen. Drys med lidt kanel. Bages i ovnen ved 200grader (varmluft) i 20-25min, alt efter hvor sprøde og bløde muffins ønskes. Lad muffins køle ned i formene.
De kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses ned
Rabarber-jordbær muffins

INGREDIENSER (8-10stk)
- 1-2 bananer (120g) eller 140g grov æblemos
- 100g finvalset havregryn
- 2 æg
- 1 dl mælk (jeg brugte laktosefri mælk)
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk olivenolie
- 2 dråber vaniljeessens
- 50g rabarber
- 70g jordbær (frost)
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos bananen eller kog æbletern og mos groft. Tilføj æg, mælk og olie, og rør godt. Tilføj havregryn og bagepulver, og rør godt. Skær rabarber stængler i små tern (1x1cm) og vend i dejen. Hæld dejen i 8 store eller 10 mindre silikoneforme. Kog jordbær i lidt vand i et par minutter. Mos jordbærrene med en gaffel og fjern overskydende vand. Top muffins med ca. 1 tsk jordbærmos. Bages ved 180grader (varmluft) i 25min. Tá de varme muffins ud af formene og lad køle ned på et spækbræt (hvis man lader muffins være i formene bliver de våde og mere svampet).
De kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses ned
Bounty muffins

INGREDIENSER (8-10stk)
- 1-2 bananer (120g)
- 100g finvalset havregryn
- 2 æg
- 1 dl kokosmælk (jeg brugte light, men alm. kokosmælk kan også bruges)
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk tahin med kokos
- 2 spsk kokosmel
- 2 spsk kakaopulver til bagning
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Mos banan og pisk æg i mosen. Tilføj kokosmælk og olie, og rør godt. Tilsæt tahin, kokosmel og kakaopulver og rør godt. Tilsæt havregryn og bagepulver, og rør til en homogen dej. Hæld dejen på 8 store eller 10 alm. silikoneforme. Bag muffins midt i ovnen i 20-25min ved 180grader (varmluft). Lad muffins køle ned i formene.
De kan holde sig et par dage i køleskabet eller fryses ned
Morgenmad muffins
5 forskellige muffins med frugt. *Glutenfri *Laktosefri *Sukkerfri
INGREDIENSER (10 stk)
- 2 bananer
- 100g finvalset havregryn
- 2 æg
- 1 dl havremælk (valgfri mælk)
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Mos bananerne og rør æggene i. Tilføj olie og mælk, og rør godt. Tilføj havregrynene og bagepulver, og lad dejen stå imens frugterne forberedes.
Fordel dejen i 5 skåle med 5 forskellige frugtkombinationer. Rør godt og hæld i silikoneforme eller papirsforme. Bag ved 180grader (varmluft) i 25min. Muffinsene kan holde sig et par dage i køleskabet, eller fryses ned.
- Æble/sveske muffins: 1/2 revet æble uden skræl og 1 tsk sveskemos
- Appelsin/tranebær: 1 appelsin (fint hakket appelsinfileter) og 4 fint hakket transbær
- Pære/kardemomme: 1/2 revet pære uden skræl og 1/4 tsk kardemomme
- Kakifrugt/kanel: 1/2 blød kakifrugt, most uden skræl og 1/4 tsk kardemomme
- Blåbær/kokos: 6 blåbær delt i kvarte og 2 tsk kokosmel
Efterår muffins
4 forskellige muffins med frugt og grøntsager. *Glutenfri *Laktosefri *Sukkerfri
INGREDIENSER (8 stk)
- 2 bananer
- 100g finvalset havregryn
- 2 æg
- 1 dl havremælk (valgfri mælk)
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk olivenolie
FREMGANGSMÅDE
Mos bananerne og rør æggene i. Tilføj olie og mælk, og rør godt. Tilføj havregrynene og bagepulver, og lad dejen stå imens frugterne forberedes.
Fordel dejen i 4 skåle med 4 forskellige frugtkombinationer. Rør godt og hæld i silikoneforme eller papirsforme. Bag ved 180grader (varmluft) i 25min. Muffinsene kan holde sig et par dage i køleskabet, eller fryses ned.
- Blomkål & æble muffins: 20g fint revet blomkål, 20g fint revet æble & et par dråber vaniljeessens
- Gulerod & sødkartoffel: 20g fint revet gulerod, 20g fint revet sødkartoffel & 1/4 tsk kanel
- Græskar & pære: 25g fint revet hokkaido græskar, 15g fint revet pære & 1/4 tsk kardemomme
- Rødbede & æble: 20g fint revet rødbede, 20g fint revet æble & 1/4 tsk stødt ingefær

Majsmuffins
*Glutenfri *Laktosefri *Sukkerfri

INGREDIENSER (8 stk)
- 2 æg
- 2 dl naturel yoghurt (jeg brugte Alpro sukkerfri naturel yoghurt)
- 1/2 dl olivenolie
- 2 dl majsmel
- 2 dl havremel (finvalset havregryn der er kværnet til mel)
- 2 tsk bagepulver
- (1 håndfuld fetaost - kan undlades)
FREMGANGSMÅDE
Forvarm ovnen til 180grader (varmluft). Pisk æggene og tilføj yoghurt og olie. Pisk til en ensartet masse. Tilføj majsmel, havremel og bagepulver, rør godt. Hæld dejen i smurte silikoneforme eller papirsmuffins, og drys med havregryn. Bag dem ved 180grader (varmluft) i 18-20min. Køl muffinsene ned under et klæde. Muffinsene kan holde sig et par dage i køleskabet, eller fryses ned.
Jordbær-basilikum muffins
*Glutenfri *Laktosefri *Sukkerfri

INGREDIENSER (8 stk)
- 2 bananer
- 100g finvalset havregryn
- 2 æg
- 1 dl havremælk (valgfri mælk)
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk olivenolie
- 70g friske jordbær
- 1/4 tsk tørret basilikum eller frisk basilikum
- Et par dråber vaniljeessens
FREMGANGSMÅDE
Mos bananerne og rør æggene i. Tilføj olie og mælk, og rør godt. Tilføj havregrynene og bagepulver, og rør godt. Skær jordbærrene fint eller groft. Vend jordbær og basilikum i dejen. Hæld dejen på silikoneforme eller papirsforme. Bag ved 180grader (varmluft) i 25min. Muffinsene kan holde sig et par dage i køleskabet, eller fryses ned.
Chokolade-mandel muffins
*Glutenfri *Laktosefri *Sukkerfri

INGREDIENSER (8 stk)
- 2 bananer
- 100g finvalset havregryn
- 2 æg
- 1 dl havremælk (valgfri mælk)
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk olivenolie
- 80g mandler
- 80g Easis sukkerfri mørk chokolade (anden mørk chokolade kan bruges)
- Et par dråber vaniljeessens
FREMGANGSMÅDE
Mos bananerne og rør æggene i. Tilføj olie og mælk, og rør godt. Tilføj havregrynene og bagepulver, og rør godt. Hak mandler og chokolade groft. Vend chokolade og mandler i dejen. Hæld dejen på silikoneforme eller papirsforme. Bag ved 180grader (varmluft) i 25min. Muffinsene kan holde sig et par dage i køleskabet, eller fryses ned.
Blåbær muffins
*Glutenfri *Laktosefri *Sukkerfri

INGREDIENSER (8 stk)
- 2 bananer
- 100g finvalset havregryn
- 2 æg
- 1 dl havremælk (valgfri mælk)
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk olivenolie
- 50g friske eller frosne blåbær
- Et par dråber vaniljeessens
FREMGANGSMÅDE
Mos bananerne og rør æggene i. Tilføj olie og mælk, og rør godt. Tilføj havregrynene og bagepulver, og rør godt. Vend blåbær i dejen. Hæld dejen på silikoneforme eller papirsforme. Bag ved 180grader (varmluft) i 25min. Muffinsene kan holde sig et par dage i køleskabet, eller fryses ned.
Sødkartoffel muffins
*Glutenfri *Laktosefri *Sukkerfri

INGREDIENSER (8 stk)
- 2 bananer
- 100g finvalset havregryn
- 2 æg
- 1 dl havremælk (valgfri mælk)
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk olivenolie
- 40g fint revet sødkartoffel
- 1/4 tsk kanel
- 1/4 tsk kardemomme
FREMGANGSMÅDE
Mos bananerne og rør æggene i. Tilføj olie og mælk, og rør godt. Tilføj havregrynene og bagepulver, og rør godt. Skræl sødkartoffel og riv fint, og vend i dejen. Hæld dejen på silikoneforme eller papirsforme. Bag ved 180grader (varmluft) i 25min. Muffinsene kan holde sig et par dage i køleskabet, eller fryses ned.
Kakao-peanutbutter muffins
*Glutenfri *Laktosefri *Sukkerfri

INGREDIENSER (8-10stk)
- 2 bananer
- 100g finvalset havregryn
- 2 æg
- 1 dl havremælk (valgfri mælk)
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk creamy peanutbutter + 2 tsk til topping
- 2 spsk kakaopulver til bagning
FREMGANGSMÅDE
Mos bananerne og rør æggene i. Tilføj olie, mælk og peanutbutter, og rør godt. Tilføj havregrynene, kakaopulver og bagepulver, og rør godt. Hæld dejen på silikoneforme eller papirsforme. Top hver muffin med peanutbutter og rør rundt. Bag ved 180grader (varmluft) i 25min. Muffinsene kan holde sig et par dage i køleskabet, eller fryses ned.